linkbuilding

Linkbuilding is en blijft een zeer belangrijk onderdeel in het zoekmachine optimalisatie proces om hoger te ranken in Google. Middels linkbuilding wordt de autoriteit en populariteit van jouw website vergroot. Inkomende backlinks dragen in grote mate bij aan het goed en hoog positioneren van een website in de zoekresultaten van met name Google. Dit betekent natuurlijk niet dat de stelling “hoe meer links hoe beter” anno 2015 nog van toepassing is. Dit is zeker niet het geval. Meer en meer is het zaak om een gevarieerd en gerelateerd linkprofiel op te bouwen. Wil jij linkbuilding uitbesteden? Moonshots is gespecialiseerd in het uitvoeren van linkbuilding campagnes in verschillende niches. Met onze strategie hebben wij reeds top 3 posities behaald in concurrerende niches als financiën, autoverzekeringen en web hosting. Wij gebruiken alleen handmatige linkbuilding technieken.

Linkbuilding uitbesteden aan Moonshots

Moonshots geloofd niet meer in het zomaar plaatsen van grote aantallen backlinks op niet relevante websites, blogs en social media. Om die reden gaan wij aan de slag met SEO linkbuilding op onze eigen eigenzinnige manier. Wij focussen ons hierbij niet op de kwantiteit in termen van het aantal links maar juist op de kwaliteit van deze backlinks. Gedurende een aantal maanden bouwen wij aan een gevarieerd linkprofiel waarbij, afhankelijk van het budget, technieken als artikel linkbuilding, infographics, content marketing, video marketing, linkpartner links en startpagina links worden gebouwd. Al onze linkbuilding campagnes worden toegespitst op de specifieke website van de klant. Linkbuilding uitbesteden aan Moonshots? Onderstaande methode is leidend in onze campagnes.

On-page optimalisatie

On-page SEOHoger ranken in Google hangt van veel meer zaken dan linkbuilding af. Een goede on-page website structuur is een belangrijk onderdeel van SEO. Zonder een goede website is het onmogelijk om hoge posities in Google te behalen. Voordat wij beginnen met linkbuilding analyseren wij jouw website middels een SEO scan. Deze SEO scan geeft inzicht in alle sterke en minder sterke punten van jouw website. We kijken hierbij naar alle interne zaken als content, techniek, url structuur, interne linkstructuur en de pageload snelheid van jouw website. Dit zijn allen belangrijke SEO factoren die geoptimaliseerd moeten zijn om hoger te ranken in Google. Op basis van deze scan weten we daarom direct hoe we de website het eerste zetje kunnen geven.

 

Zoekwoorden onderzoek

Zoekwoorden OnderzoekDe basis van elke SEO campagne is een gedegen zoekwoorden onderzoek. In de meeste gevallen hebben website eigenaren al een aantal focus keywords in gedachten. Wat velen niet weten is dat er tientallen gerelateerde zoekwoorden beschikbaar zijn. Weliswaar zijn deze zoekvolumes vaak relatief lager dan die van de focus keywords maar de concurrentie is ook vele malen lager. Dat betekent dat je kunt ranken op tientallen woorden in plaats van slechts twee of drie. Met behulp van Google Adwords maken wij een eerste lijst van potentiele zoekwoorden. Na een grondige analyse van jouw website in vergelijking met de sites van concurrenten komen wij tot een zoekwoordenrapport. Dit vormt de basis in de verdere linkbuilding campagne. Overigens zijn de zoekwoorden uit dit SEO rapport ook on-page te integreren.

 

Concurrentieonderzoek

Concurrentie OnderzoekHet concurrentieonderzoek wordt reeds gestart tijdens het zoekwoordenonderzoek. Wij analyseren de websites van jouw grootste concurrenten op basis van website techniek, content, inkomende backlinks alsook de huidige posities. Alle sterke en zwakke punten van mogelijke concurrenten komen naar voren. Op basis hiervan kunnen we de linkbuilding campagne verder vorm geven met als doel om hoger te ranken dan de concurrenten.

 

Linkbuilding strategie

MozProInmiddels is de site on-page in orde, weten we de zoekwoorden en hebben we inzicht in de kansen om hoger te ranken in Google. Op dit moment wordt de linkbuilding strategie vastgesteld. Doel van deze strategie is om een overzicht te krijgen van de linkbuilding opties. We onderzoeken waar we backlinks zoals artikellinks, in-content backlinks, partner links, infographics alsook startpagina (clone) links kunnen krijgen. Doel is om een zo gevarieerd mogelijk linkprofiel te bouwen waarbij de verhouding tussen exact achormatch en natuurlijke anchor optimaal is. Zoals je van een SEO bedrijf mag verwachten maken wij alleen gebruik van handmatige linkbuilding.

 

Backlinks opsporen

LinksEen eerste startpunt om te zoeken naar kwalitatief goede backlinks, is om de links van concurrenten te analyseren. Middels professionele zoekmachine optimalisatie tools sporen wij zoveel mogelijk links van jouw concurrenten op. Deze categoriseren we op basis van kwaliteit. Zaken als PR, Domain Authority, Page Autority, inkomende links, bad-quality en MozRank zijn daarbij leidend. Het resultaat is een overzicht van sterke links welke jouw rankings een boost kunnen geven.

Monitoren campagne

Wincher RankingMoonshots maakt gebruik van verschillende SEO tools om jouw rankings bij te houden. Wij richten ons niet alleen op de verandering in rankings maar ook op eventuele nieuwe backlinks naar concurrerende sites. Door het continue monitoren van posities, backlinks alsook nieuwe zoekwoorden kunnen wij de campagne waar nodig bijschaven. Uiteraard wordt jouw anchor profiel goed gemonitord om direct in te springen op nieuwe kansen.

 

Maandelijkse rapportage

Linkbuilding rapportageBij Moonshots hoef je niet bang te zijn voor onduidelijke en vage updates. Wij werken op een open en een informele manier. Maandelijks sturen wij de behaalde resultaten en eventuele veranderingen in de Google posities naar je toe. Op die manier weet je altijd waar we links hebben geplaatst, hoe het anchor profiel eruit ziet en waar je staat in de zoekresultaten. Op basis van een aanvullend overleg per mail of telefoon kunnen we de linkbuilding strategie waar nodig aanpassen.

 

Linkbuilding uitbesteden – wat kost het?

Elke website is uniek en elke website behoeft een andere linkbuilding methode. Waar de ene website zich in een zeer concurrerende niche bevind heeft een ander met minder sterke concurrenten te maken. De mate van concurrentie is uiteraard van invloed op de manier van link builden, het aantal handmatige backlinks dat wij kunnen verkrijgen en de snelheid waarmee jouw website hoger rankt in Google. Wij geloven dan ook niet in “standaard linkbuilding pakketten”. Simpelweg omdat standaard niet goed genoeg is voor jouw website. Neem vrijblijvend contact met ons op om te bekijken wat we voor jou kunnen doen.

Dit zeggen enkele tevreden klanten over onze diensten

 

Dat ging snel! Ik ben zeer tevreden over het resultaat. Had niet verwacht dat het resultaat zo goed en zo snel zou zijn. Dank! Juul.

Lingerie Heavan

‘Na een maand stonden we op de eerste plek’. Binnen een maand na de start van de campagne stonden wij reeds op de eerste positie in de zoekmachines. Ongelofelijk hoe snel onze website steeg in Google.

Heijka Kantoormeubelen

Ook je linkbuilding uitbesteden?