Local SEO

Local SEO is het zodanige optimaliseren van een website dat deze op lokaal gebied bovenaan in de zoekresultaten verschijnt. Als lokaal gevestigd bedrijf met lokaal opererende activiteiten is het van belang om de lokale (online) vindbaarheid van jouw website te vergroten. Mensen zoeken voor het merendeel naar producten en diensten in hun eigen regio. Denk aan zoektermen als “restaurant in Amsterdam”, “APK in Amsterdam” of “verkleedwinkel Amsterdam”. Een mogelijke klant gaat ervanuit dat een lokaal bedrijf de SERP’s domineert en wij kunnen dit voor je doen.

Het optimaliseren van lokale vindbaarheid gebeurt door middel van Google Local SEO. Het vergt kennis en ervaring om dit proces zodanig in te richten dat er ook daadwerkelijk resultaat behaald wordt. Het belang van lokale vindbaarheid wordt tegenwoordig verder vergroot door de opkomst van mobiel internet. Anno 2015 komt meer dan de helft van al het internet voor rekening van mobiel internet. Dit maakt Local SEO nog relevanter.

Local SEO bij Moonshots

Het team van Moonshots beseft hoe belangrijk het voor lokale ondernemingen is om goed vindbaar te zijn. Deze lokale online vindbaarheid kan je vergroten door jouw Google+ en Google My Business account goed op te zetten en in te richten. Moonshots helpt je met veel plezier bij het instellen van beide Google producten. Daarnaast weten wij als geen ander op welke lokale of regionale pagina’s wij jouw contactgegevens dienen te plaatsen om zo klanten aan te trekken. Het lokaal optimaliseren van jouw website is een vak apart. Op duurzaam hoge posities in de lokale zoekresultaten te realiseren hanteren wij de volgende strategie:

Google + en Google My Business

Local SEO - Google My BusinessLocal SEO kan niet worden gedaan zonder gebruik te maken van Google. Na het uitvoeren van de On-Page audit beginnen we daarom direct met het optimaliseren van jouw Google + en Google My Business account. Beiden zijn (gratis) diensten van Google om de lokale vindbaarheid van bedrijven te vergroten. Moonshots maakt nieuwe accounts aan of past bestaande accounts aan om jouw site hoger in Google te krijgen. Daarbij richten wij ons ook op het optimaliseren van de afbeeldingen in het account. Middels deze stap als eerste te doen laten we direct aan Google weten in welke plaats en regio jij actief bent. Door ook direct de afbeeldingen te optimaliseren trek je direct klanten naar een van beide pagina’s. Dit kan weer tot een sale leiden.

On-Page audit

SEO scan Bij zoekmachine optimalisatie is de architectuur van de website leidend. Zonder een geoptimaliseerde website is het onmogelijk om de zoekresultaten te domineren. In het geval van local SEO is dit niet anders. Middels een SEO check analyseren wij jouw website op lokale signalen. We bepalen in hoeverre de website als is ingericht op lokaal goed vindbaar te zijn in Google. Deze SEO scan geeft daarom inzicht in alle sterke en minder sterke punten op het gebied van lokale factoren. Na uitvoering van deze analyse leveren we een rapport op waar alle verbeterpunten in staan verwerkt. De focus ligt hierbij op content, structuur, interne links, meta’s en titels. Wij kunnen de benodigde wijzigingen doorvoeren of je kunt dit door je huidige webbouwer laten doen.

Rich Snippets

Rich SnippetsVoor lokale zoekresultaten zijn rich snippets een goede manier om op te vallen in de zoekresultaten. Rich snippets komen bijvoorbeeld in de vorm van de “review” sterren in de zoekresultaten. Door optimaal gebruik te maken van de Schema.org rich snippets integreren we eventuele feedback in de zoekresultaten. Daardoor zijn mensen sneller geneigd om op jouw url te klikken.

 

 

Linkbuilding

Local SEOOm de lokale vindbaarheid te vergroten is het van belang om lokale linkvermeldingen te verkrijgen. Op basis van onze ervaring weten wij in welke directories, bedrijfsgidsen en websites wij moeten kijken naar backlinks. Deze linkbuilding wordt verder aangevuld met aanvullende linkbuilding werkzaamheden waarbij we ons richten op artikellinkbuilding, startpagina (clone) vermeldingen en het aangaan van partnerships. Uiteraard ligt de focus op het verkrijgen van sterke en gerelateerde links naar jouw site.

 

Wil jij ook hoger ranken in de lokale zoekresultaten? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op.